Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Είναι η ώρα να ιδρύσουμε το δικό μας Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Είσαι μισθωτός δικηγόρος;

Εργάζεσαι ως ‘’συνεργάτης’’ σε άλλο δικηγόρο ή εταιρεία;

Εργάζεσαι υπό το καθεστώς της έμμισθης εντολής;

Είσαι ασκούμενος δικηγόρος;

Απευθυνόμαστε σε σένα που ο μισθός σου είναι η βασική πηγή εισοδήματός σου και χωρίς αυτόν δεν μπορεί να ζήσεις.

Απευθυνόμαστε σε σένα που δουλεύεις με ‘’μπλοκάκι’’, με ‘’μαύρα’’, με το ‘’κομμάτι’’.

Απευθυνόμαστε σε σένα που κάνεις την άσκησή σου και παίρνεις ως μισθό ένα ‘’χαρτζιλίκι’’.

Απευθυνόμαστε σε εσένα που υπάγεσαι στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη, ακολουθείς τις οδηγίες και τις εντολές του για τον τρόπο και το χρόνο της εργασίας που παρέχεις, υπάγεσαι σε διαδικασίες «αξιολόγησης» για να γίνεις πιο αποδοτικός.

Έλα μαζί μας!

Είναι η ώρα να ιδρύσουμε το δικό μας Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης!

Η αναγκαιότητα ύπαρξης σωματείου που να συσπειρώνει τους μισθωτούς και τους ασκούμενους δικηγόρους σε ένα κοινό πλαίσιο πάλης απορρέει από το γεγονός ότι είμαστε μισθωτοί και όχι «συνεργάτες», όπως θέλουν να μας παρουσιάσουν. Ο εργοδότης μας «αγοράζει» τις επιστημονικές γνώσεις μας, την επαγγελματική μας ικανότητα, την εργατική μας δύναμη έναντι μισθού, είτε αυτός δίνεται με «μπλοκάκι», είτε με το «κομμάτι», είτε ως «χαρτζιλίκι» για τους ασκούμενους συναδέλφους.

Οι ηγεσίες των Δικηγορικών Συλλόγων, όπως και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δεν μπορούν και δεν θέλουν να εκφράσουν τα συμφέροντά μας, καθώς εκφράζουν τα συμφέροντα των ανώτερων στρωμάτων της δικηγορίας, αναφέρονται στο «δικηγορικό σώμα» χωρίς διακρίσεις και διαστρωμάτωση, αρνούμενοι την ύπαρξη σχέσης εξαρτημένης εργασίας.

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που σε άλλους κλάδους έχουν κατακτηθεί με την ανυποχώρητη πάλη των εργαζομένων. Να παλέψουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα κατοχυρώνει μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, μέσα από συλλογικές ζωντανές διαδικασίες, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης και την απεργία. Να συμπορευτούμε με το εργατικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους και τους υπόλοιπους μισθωτούς επιστήμονες οι οποίοι έχουν συγκροτήσει τα σωματεία τους.

Το πρώτο βήμα έγινε με την ίδρυση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής, ήρθε και η δική μας σειρά!

 

Έλα στη σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα μας την Πέμπτη 9/6/2022 στις 18:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ‘’Εν Αρχή’’ (Λαδάδικα, Αιγύπτου 19).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου