Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Καταγγέλλουμε το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ για την απαράδεκτη απόφαση διεξαγωγής Συνέλευσης με ηλεκτρονικά μέσα

‘’Και τι θα γενούμε χωρίς καραντίνα.

Η πανδημία αυτή ήταν μια κάποια λύσισ’’

ΕΑΝΔιΘ 2022

Στις αρχές Απριλίου το ΔΣ της Ένωσης απόφασισε την σύγκληση  Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΝΔιΘ) στα πλαίσια των αρχαιρεσιών 2022 για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Ασκουμένων με ηλεκτρονικά μέσα!!

Ως Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση του Δ.Σ. της ΕΑΝΔιΘ:

Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης απομαζικοποίησης της Ένωσης, φίμωσης των ασκουμένων και νέων δικηγόρων σε συνθήκες κρίσιμες, σε συνθήκες έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης και όξυνσης των προβλημάτων μας.

Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης κάθε μαζικής διαδικασίας αν αναλογιστούμε ότι η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής δίνεται μόνο στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, καθώς αν τηρηθούν απαρέγκλιτα τα ανακοινωθέντα, τα μέλη της ΕΑΝΔιΘ θα πρέπει να βρουν τη Διοίκηση μέχρι τη 1.00 μ.μ. της Πέμπτης 14/4 και να καταβάλουν τη συνδρομή τους για να μπορέσουν να πάρουν τον σύνδεσμο για να συμμετέχουν στην τακτική Γ.Σ.!!!

Φυσικά, πρόφαση για την παραπάνω απόφαση είναι οι ‘’υγειονομικές συνθήκες’’, ενώ την ίδια στιγμή, στην ίδια πόλη:

1) Με πολύ βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο και τους ίδιους περίπου περιορισμούς μόλις τον περασμένο Νοέμβριο διεξήχθη στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου απρόσκοπτα μια διήμερη πολύ μαζική διαδικασία, αυτή των Δικηγορικών Εκλογών!

2) Οι δύο τακτικές γενικές συνελεύσεις της ΕΑΝΔιΘ τα προηγούμενα χρόνια διεξήχθησαν με όλα τα μέτρα προστασίας εντός του αίθριου του Δικαστικού Μεγάρου, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!

3) Σε όλο το διάστημα της πανδημίας και ειδικά τον τελευταίο χρόνο το εργατικό, το φοιτητικό, το μαθητικό κίνημα έχει πλούσια πείρα από διεκδικήσεις, από κινητοποιήσεις, αρχαιρεσίες και Γ.Σ., με τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους συμμετέχοντες, με σκοπό όλες οι διαδικασίες να είναι μαζικές και να γίνουν με πρωταγωνιστές τους εργαζομένους, τους φοιτητές, τους μαθητές!

            Για εμάς η λειτουργία των συλλογικών οργάνων διοίκησης των σωματείων, πόσο μάλλον της Γενικής Συνέλευσης, προϋποθέτει το ζωντανό διάλογο, την αλληλεπίδραση, την ανταλλαγή απόψεων, την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, που μόνο η δια ζώσης συνεδρίαση μπορεί να εξασφαλίσει. Η μαζικοποίηση των συλλογικών διαδικασιών δεν μπορεί να επιτευχθεί με ηλεκτρονικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες στις οποίες μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη που γνωρίζουν το σύνδεσμο και τον κωδικό συμμετοχής έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου.

            Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει την απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ΕΑΝΔιΘ, να συσπειρωθεί στην Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, να στηρίξει αγωνιστές υποψηφίους στις ερχόμενες αρχαιρεσίες.

ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου