Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο Άγ. Βενιζέλου, στις 11:00 π.μ.

 ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Η Επιτροπή Αγώνα απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στον απεργιακό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς.

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Ειδικά σήμερα, ενώ μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς για τα συμφέροντα των λίγων, ενώ εξελίσσεται η λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι «ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Δώσαμε ηχηρή απάντηση με την πετυχημένη και μαζική απεργία στις 6 Απρίλη σε κυβέρνηση, εργοδοσία που έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην γίνει η απεργία και έφαγαν τα μούτρα τους!

Δώσαμε ηχηρή απάντηση στο απαράδεκτο και απρόκλητο όργιο καταστολής στην Θεσσαλονίκη ενώ διαδηλώναμε ενάντια στην ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Προχωράμε πιο αποφασιστικά!

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι τα παχιά λόγια περί συλλειτουργού της δικαιοσύνης και συνεργάτη δεν είναι τίποτα άλλο παρά το προκάλυμμα για την ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση εκατοντάδων συναδέλφων μας μισθωτών και ασκουμένων δικηγόρων. Την ίδια στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων στενάζει κάτω από το βάρος των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων .

Αποδείχθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι οι συνάδελφοι μας μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλά εισοδήματα δικηγόροι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.  Η στάση που κρατάει η πλειοψηφία του ΔΣΘ  είναι αποκαλυπτική και φανερώνει τον πραγματικό ρόλο των Δικηγορικών Συλλόγων ως μηχανισμών της κυβέρνησης και του κράτους, ως εκφραστών των συμφερόντων των εργοδοτών, των δικηγορικών εταιρειών και των μεγαλογραφείων, ρόλος που δεν μπορεί να αλλάξει με οποιαδήποτε ηγεσία. Μακριά από κάθε συλλογική διαδικασία, ούτε κουβέντα για τα προβλήματα που ταλανίζουν την μεγάλη μάζα των συναδέλφων! 

Δύναμη μας η συλλογική δράση και διεκδίκηση!

Με την οργανωμένη συλλογική δράση, την μαζικοποίηση της Επιτροπής Αγώνα, απαντάμε αποφασιστικά, βάζουμε σε πρώτο πλάνο τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. 

Συνεχίζουμε αγωνιστικά, στον δρόμο που έχουμε ήδη χαράξει, στον δρόμο της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης!

Απαιτούμε :

Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Κανένας αυτοαπασχολούμενος και μισθωτός δικηγόρος να μην στερηθεί την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Κάλυψη των 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη σε μισθωτούς και ασκούμενους.

Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν οι βάσεις, κανένα λιμάνι να μην χρησιμοποιηθεί για τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο Άγ. Βενιζέλου, στις 11:00!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου