Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Προκλητικός εμπαιγμός

Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΤΗΡΙΞΗ» ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
‘‘Στο ίδιο έργο θεατές’’ είμαστε και πάλι, μετά από τις σημερινές εξαγγελίες των αρμόδιων Υπουργών για τα μέτρα «στήριξης» των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, το έργο ενός προκλητικού εμπαιγμού της κυβέρνησης σε βάρος της στοιχειώδους νοημοσύνης μας!
Αρχικά μας έταξαν το επίδομα των 800 €...
Μετά μας εξαίρεσαν από την απόδοσή του...
Στη συνέχεια το έκαναν επιταγή voucher των 600 € για προγράμματα τηλεκατάρτισης...
Επόμενα, επιδιώκοντας να κάμψουν τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν, άφησαν να διαρρέουν δημοσιογραφικές πληροφορίες για την απόσυρση της εξαίρεσης και την απόδοση των 800 €...
Τελικά, σήμερα, επιμένουν στο voucher των 600€ με νέες διευκρινίσεις (!) και υπόσχονται το επίδομα των 800 € από το Μάιο και μετά, εάν εξακολουθήσουν τα περιοριστικά μέτρα... Ζήσε Μάη μου... δηλαδή!
Με λίγα λόγια, μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα! Παίζουν με την αγωνία χιλιάδων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, που το εισόδημά τους σήμερα έχει κυριολεκτικά εκμηδενιστεί και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα!
Από τη μια πλευρά, με τα δικαστήρια κλειστά και τις δημόσιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν, οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι δεν αναπτύσσουν ουσιαστικά καμία δραστηριότητα και δεν έχουν καμία πηγή εισοδήματος.

Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία των μισθωτών συναδέλφων βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας. Με τον γνωστό αντιδραστικό μανδύα του «συνεργάτη», οι περισσότεροι από αυτούς δεν αναγνωρίζονται ούτε ως εργαζόμενοι σε δικηγορικές εταιρείες ή άλλους εργοδότες-δικηγόρους ούτε ως εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», αλλά αντίθετα αντιμετωπίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι. Ούτε θα λάβουν το επίδομα των 800 € ως μισθωτοί ούτε έχουν οποιαδήποτε κατοχύρωση για το μισθό τους!
Το ποσό των 800 € ήταν το ελάχιστο, το στοιχειώδες που περιμέναμε για να ανταποκριθούμε σε ορισμένες άμεσες, ανελαστικές υποχρεώσεις της επιβίωσής μας! Το χρειαζόμαστε τώρα!
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Οι ηγεσίες των μεγάλων δικηγορικών συλλόγων και της Ολομέλειας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τον αντιδραστικό και επικίνδυνο ρόλο τους. Πανηγυρίζουν για την «εξαγγελία καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ, για τον μήνα Μάιο, σε όλους τους δικηγόρους, ως αναγνώριση εκ μέρους της Κυβέρνησης, της ανάγκης οικονομικής στήριξης του δικηγορικού κλάδου», δηλαδή πανηγυρίζουν για την κοροϊδία και για την παραπομπή στις ελληνικές καλένδες της αναγκαίας, άμεσης εδώ και τώρα, στήριξής μας! Φτάνουν στο σημείο να την παρουσιάζουν ως «αποτέλεσμα του αγώνα, που έδωσε σύσσωμο το δικηγορικό σώμα»! Παλιά τους τέχνη κόσκινο, φυσικά... Όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗ.
ΤΩΡΑ μας αφήνουν εντελώς απροστάτευτους!
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ μας επιφυλάσσουν τα συσσωρευμένα χρέη, που αναστέλλονται, χωρίς καμία απαλλαγή!
Το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης που προβάλλουμε, αφορά τη στοιχειώδη προστασία μας! Δεν έχουμε κανένα περιθώριο ούτε για ένα βήμα πίσω από αυτό!
Απαιτούμε:
* Να απαλλαγούμε από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, για το επόμενο τετράμηνο.
* Να ανασταλεί η καταβολή κάθε είδους φορολογικών υποχρεώσεων, όπως από ρυθμίσεις, ΦΠΑ κ.λπ., για το επόμενο τετράμηνο. Να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 € και να καταργηθεί η προκαταβολή φόρου. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ.
* Να άμεσα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 800 € σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους.
* Να μπει φραγμός στις απολύσεις. Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των μισθωτών συναδέλφων, που δεν είναι «συνεργάτες» αλλά εργαζόμενοι.
*Να ανασταλεί η πληρωμή των δανείων προς τις Τράπεζες για όλους τους δανειολήπτες, ανεξάρτητα εάν είναι ενήμεροι ή όχι.
*Να ανασταλούν, για όσα διάστημα χρειαστεί, προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
*Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.) να διατεθούν με ευθύνη της εργοδοσίας. Να παταχτεί η αισχροκέρδεια.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων ΠΦΥ, να δοθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας στους υγειονομικούς με ευθύνη του κράτους, να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές, κλίνες ΜΕΘ και εργαστήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου