Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί μέχρι τώρα και το νέο ασφαλιστικό, κατατείνουν σε μία κατεύθυνση που δεν είχε ενισχυθεί αρκετά στις νομικές υπηρεσίες, την συγκέντρωση της ύλης σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία και εταιρίες, στο να πληγεί η εκτεταμένη μικρομεσαία αυτοαπασχόληση, με μαζικό εκτοπισμό από το επάγγελμα, με υποαπασχόληση, με ετεροαπασχόληση ή να γίνουν μισθωτοί με ακόμη χειρότερους όρους στις αναπτυσσόμενες δικηγορικές εταιρίες ή πολυεπαγγελματικές που θα έρθουν ή σε τράπεζες κλπ .Ταυτόχρονα το νέο ασφαλιστικό εξαφανίζει την κοινωνική ασφάλιση, τον δημόσιο και υποχρεωτικό χαρακτήρα της.

Σήμερα, η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων του νέου “αριστερού” μνημονίου, κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα και τη θέση των δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, όπως άλλωστε συνολικότερα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Νέα φοροεπιδρομή με διατήρηση και επέκταση των χαρατσιών και κάθε είδους φορολογικών βαρών. Νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώσεις σε συντάξεις και κατάργηση παροχών.Παραπέρα αντιλαϊκές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Θεσμοθέτηση “κόφτη”.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι σήμερα, οι ηγεσίες του χώρου μας , έπαιξαν και παίζουν επιζήμιο ρόλο για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών δικηγόρων.

Τώρα, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να βάλουμε εμείς τη σφραγίδα μας στον χώρο, η πλειοψηφία των δικηγόρων που τα πραγματικά μας συμφέροντα δεν εκφράζονται από τον Δ.Σ.Θ. ή οποιονδήποτε άλλο φορέα και να οργανώσουμε εμείς τον αγώνα μας μέσα από τον δικό μας φορέα και τις δικές μας συλλογικές διαδικασίες.

-Οργανώνουμε την πάλη μας και τις διεκδικήσεις μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που υλοποιείται από την κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου και μέσα στο πλαίσιο της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και την Ε.Ε., για την ανάκτηση των απωλειών που έχουμε υποστεί μέσα στην κρίση, με ένα πλαίσιο αιτημάτων που ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας και δίνει πραγματική ανακούφιση στα προβλήματά μας.

-Αποκαλύπτουμε το ρόλο του ΔΣΘ, που συμμετέχει με ειδικό και αναβαθμισμένο καταμερισμό στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής και ούτε θέλει ούτε μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντά μας, αντίθετα τα υπονομεύει.

-Οξύνουμε την αντιπαράθεσή μας με τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και τις εταιρείες, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εκμεταλλεύονται με όρους καλυμμένης μισθωτής εργασίας τους «συνεργάτες» συναδέλφους και διεκδικούν συνεχώς μέτρα προστασίας της κερδοφορίας τους σε βάρος όλων εμάς.

-Συντονίζουμε τη δράση μας από κοινού με άλλους αγωνιστικούς φορείς επιστημόνων και αυτοαπασχολούμενων, συνολικά με το ταξικό συνδικαλιστικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

-Διαμορφώνουμε ένα ριζοσπαστικό πόλο συσπείρωσης μέσα στο χώρο των δικηγόρων, που παλεύει ενάντια στην όξυνση της καταστολής μέσα και από τους μηχανισμούς της Δικαιοσύνης, υπερασπιζόμαστε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, προσφέρουμε τις νομικές υπηρεσίες και την αλληλεγγύη μας στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου