Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ -ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ 23ης ΜΑΪΟΥ 2016 ΤΟΥ ΔΣΘ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 23Ης ΜΑΗ 2016

-Κατάργηση του νόμου-λαιμητόμου της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
-Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική.Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας.Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.
-Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
-Ασφαλιστικές εισφορές μόνο για τη σύνταξη που θα καταβάλλονται κατά τα 2/3 από το κράτος (ή τον εργοδότη για τους μισθωτούς) και 1/3 από τον αυτοαπασχολούμενο ή το μισθωτό, χωρίς κλιμακώσεις και αυξήσεις, με σοβαρή ελάφρυνση των νέων.
-Καταβολή από το κράτος αυτών που οφείλει εδώ και χρόνια στα Ταμεία από τη συμμετοχή του στην Κοινωνική Ασφάλιση. Κάλυψη των απωλειών τους από την κλοπή, το τζογάρισμα και το «κούρεμα» των αποθεματικών τους.
-Αφορολόγητο 20.000 ευρώ ατομικό, 40.000 οικογενειακό. Κατάργηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης. Καμία αύξηση ΦΠΑ, κατάργησή του για είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, καθώς και του «τέλους επιτηδεύματος».
-Καμιά κατάσχεση της λαϊκής περιουσίας από Τράπεζες και Δημόσιο. Συντονισμός δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, συμβολαιογράφων μαζί με τις λαϊκές οργανώσεις για το μπλοκάρισμα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια των Τραπεζών.
-Να καταργηθεί ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.
-Κατάργηση του νέου νόμου-εκτρώματος που κλιμακώνει την φοροκαταιγίδα,ιδιωτικοποιεί και εκποιεί δημόσια περιουσία,παραδίδει τα δάνεια και της πρώτης κατοικίας σε funds,θεσμοθέτησε τον “κόφτη” για τις “δαπάνες” του λαού.

ΔΡΑΣΕΙΣ
-Συνέχιση της αποχής των δικηγόρων μέχρι την σύγκλιση νέας ΓΣ στις 3-6-2016 για απολογισμό και νέο σχεδιασμό δράσεων.
-Συντονισμός δράσης των δικηγόρων με το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, με τα εργατικά σωματεία και τους άλλους επιστημονικούς φορείς.
-Αποκλεισμός της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 26-5-2016 από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τη λήξη. Συντονισμός με άλλους επιστημονικούς φορείς και εργατικά σωματεία. Διοργάνωση συνέντευξης τύπου στο χώρο.
-Μαζικές παραστάσεις και ματαιώσεις των κατ’ εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ πλειστηριασμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου