Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11 στις 9:00 ΣΤΟ ΥΜΑΘ

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 8/11 στις 9:00 ΣΤΟ ΥΜΑΘ                                   ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ!

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες- ταφόπλακα για τα γραφεία μας πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει. Η κυβερνητική πρόθεση για την νομοθέτηση οριζόντιου τεκμαρτού εισοδήματος ύψους 10920 ευρώ και τους φόρους να εκτοξεύονται στα 1590 ευρώ ετησίως είτε θα παρθεί πίσω είτε θα μας οδηγήσει στο να κλείσουμε τα γραφεία μας.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. πάρθηκε απόφαση για πενθήμερη αποχή. Με πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία η σύγκληση γενικής συνέλευσης και η συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου στην κινητοποίηση της Τετάρτης του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης την 08/11 στις 09:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους μισθωτούς και ασκούμενους συναδέλφους μας!

Το δικηγορικό σώμα δεν είναι ενιαίο! Υπάρχουν δικηγόροι μέτοχοι σε μεγάλες δικηγορικές εταιρίες, δικηγόροι εργοδότες με πολλούς εργαζόμενους από τη μία και από την άλλη αυτοαπασχολούμενοι με εξαιρετικά περιορισμένα εισοδήματα, με πολύ λίγες παραστάσεις κάθε χρόνο και μισθωτοί συνάδελφοι. Το εξαγγελθέν νομοσχέδιο θα αφανίσει τους δεύτερους προς όφελος της κερδοφορίας των πρώτων.

Η πραγματικότητα είναι πως η επίθεση της κυβέρνησης δεν είναι επίθεση στην επιχειρηματικότητα ή στους δικηγόρους γενικά και αόριστα. Αλλά στον δικηγόρο με μικρά εισοδήματα, στον μισθωτό και ασκούμενο συνάδελφο που αντιμετωπίζεται ως "συνεργάτης". Είναι στην ίδια κατεύθυνση με το σχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού, που φορτώνει στην πλάτη επαγγελματιών και μισθωτών νέα ματωμένα πλεονάσματα και αυξημένα φορολογικά έσοδα, ενώ οι επιχειρηματικοί κολοσσοί πληρώνουν μόλις το 5% των φόρων και απολαμβάνουν κάθε είδους φοροαπαλλαγές. 

Καλούμε κάθε συνάδελφο να γυρίσει την πλάτη στην Ολομέλεια, τους δικηγορικους συλλόγους και τις ηγεσίες τους που κάνουν ο,τι μπορούν για να συσκοτιστεί η παραπάνω αλήθεια. Όψιμα θυμήθηκαν τον "κυβερνητικό κοινωνικό αυτοματισμό για να περιθωριοποιηθούν οι δικηγόροι". Πρόκειται για τους ίδιους που στηρίζουν διαχρονικά την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας για να κερδοφορουν οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τα μεγαλογραφεια. Είναι οι ίδιοι,  που όταν ερχόταν στο Δ.Σ. κάλεσμα για κήρυξη αποχής σε μέρα απεργίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι, δεν έκρυβαν την αποστροφή τους στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Τους γυρνάμε την πλάτη! Δεν αναζητούμε σωτήρες! 

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αφορολόγητο όριο, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, κούρεμα χρεών, κατοχύρωση συγκροτημένων μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους μισθωτούς δικηγόρους με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το απαράδεκτο νομοσχέδιο!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Θ. που θα οριστεί στο επόμενο ΔΣ, για να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ μαζικά στην κινητοποίηση του Σ.Μ.Α.Ε.Θ. την 08/11 στις 09:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. 

ΚΑΛΟΥΜΕ σε συντονισμό με τις αγωνιστικές δυνάμεις σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους (μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.ά.) για την πραγματοποίηση μεγάλης κινητοποίησης μέσα στο Νοέμβρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου