Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20/11 και Τετάρτη στις 22 Νοέμβρη προσυγκέντρωση στις 11.00 πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου θα γίνει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 μμ από φορείς αυτοαπασχολουμένων

 

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τα γραφεία μας και δεν το κρύβει! Κυβερνητικά στελέχη ξεδιάντροπά λένε στα τηλεοπτικά παράθυρα ούτε λίγο ούτε πολύ πως είτε κλέβουμε είτε είμαστε κακοί επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη, από τις προηγούμενες υλοποιεί αυτό που επιτάσσουν οι εκθέσεις της Κομισιόν, του ΣΕΒ, η έκθεση Πισσαρίδη και άλλα τέτοια εγχειρίδια εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων με μικρά και μεσαία εισοδήματα και κερδοφορίας των μεγάλων εταιριών.

Δημιουργούνται πλέον συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, που οδηγεί σταδιακά σε εξοβελισμό από το επάγγελμα χιλιάδες συναδέλφους! Την ίδια ώρα, τα νέα μέτρα όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο τις μεγάλες εταιρείες και την υψηλή κερδοφορία τους, αλλά τις ευνοούν με τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος! Ανοίγουν τον δρόμο για να κυριαρχήσουν απόλυτα οι μεγάλες εταιρείες στους χώρους μας, μέσα από το τσάκισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων και την ένταση της εκμετάλλευσης των μισθωτών.

Είναι πρόκληση να θέτει στο στόχαστρο τους αυταπασχολούμενους η κυβέρνηση που έχει διασφαλίσει φορολογική ασυλία στους τραπεζικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, στους στρατηγικούς επενδυτές. Δεν θα περάσει η επιχείρηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους: Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, ο εργαζόμενος κόσμος βρίσκεται στην ίδια μεριά, δέχεται την ίδια, σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά του.

Ξεπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες του κλάδου μας. Οι στοχευμένες αποχές, οι «πύρινοι λόγοι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ρόλος του προνομιακού συνομιλητή των κυβερνήσεων στον οποίο έχουν βολευτεί έχουν οδηγήσει στην σημερινή απελπισία, στην απαξίωση των διεκδικήσεων του κλάδου. Βγάζουν «φλύκταινες» με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα με τους υπόλοιπους κλάδους που πλήττονται.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο αγώνας δεν αρχίζει και τελειώνει σε μια μέρα. Οργανώνουμε τον αγώνα από τα κάτω, μέσα από γενικές συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες, για να έχει συνέχεια, κλιμάκωση και νικηφόρα προοπτική.

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το φορολογικό.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας.
  • Συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους μισθωτούς επιστήμονες
  • Κατάργηση του Φ.Π.Α. από νομικές υπηρεσίες

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20/11 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 22-11

Τετάρτη στις 22 Νοέμβρη προσυγκέντρωση στις 11.00 πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου θα γίνει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 μμ από φορείς αυτοαπασχολουμένων


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου