Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Διαμαρτυρία των Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα των επιστημόνων ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ στις 18:30 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων!

Η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων στενάζει από το βάρος των χρεών σε εφορία και Ταμεία αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις ενώ πλήρως απροστάτευτοι μένουνε εδώ και ένα χρόνο και οι μισθωτοί δικηγόροι , οι ασκούμενοι συνάδελφοι!

Η κοροϊδία δεν έχει τέλος ! Η μεγάλη μάζα των δικηγόρων έμεινε εκτός ακόμα και από το προβληματικό μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ το περίφημο 400άρι από δικά μας χρήματα έφτασε Μάρτιος για να το λάβουν λιγότεροι από 45.000 από τους 180.000 επιστήμονες !

Είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της Ολομέλειας και των ηγεσιών των Δ.Σ. των μεγάλων Συλλόγων . Για μήνες αναπαρήγαγαν το δίλημμα κλειστά ή ανοιχτά δικαστήρια δίχως όμως να διεκδικούν ούτε το ασφαλές άνοιγμά τους ούτε και μέτρα πραγματικής ανακούφισης της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων!

Τώρα είναι ώρα αγώνα για την υγεία, τα δικαιώματα, τη ζωή μας! Απαιτούμε:

  • Να ληφθούν μέτρα, με προσλήψεις υπαλλήλων, διορισμούς δικαστών, αναβάθμιση των δικαστικών κτιρίων ώστε να προετοιμαστεί η ασφαλής επιστροφή μας στα Δικαστήρια μετά την άρση των μέτρων αποκλεισμού.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, στελέχωση των ΜΕΘ και πραγματική επίταξη των δομών του ιδιωτικού συστήματος υγείας.
  • Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων που εργάζονται ως "συνεργάτες" σε μεγαλογραφεία και δικηγορικές εταιρείες, με πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση. Τακτικές απολυμάνσεις στο δικαστικό μέγαρο , τακτικά τεστ στους δικαστικούς υπαλλήλους και στους μισθωτούς δικηγόρους και σε όσους εργάζονται σε εταιρίες μελετών Κτηματολογίου.
  • Το συνολικό κόστος να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι εργοδότες των μεγαλογραφείων και των δικηγορικών εταιρειών και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ή οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με τα χαμηλότερα εισοδήματα, οι οποίοι χρειάζεται να προστατευθούν με μια σειρά μέτρα:
  • μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές-απαλλαγή και όχι αναστολή για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Αναστολή καταβολής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Αναστολή καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες για όσο διαρκέσουν τα μέτρα, με αντίστοιχη παράταση της ρύθμισης και χωρίς αυτή να χάνεται .
  • αποζημιώσεις στους μισθωτούς και δικηγόρους με μπλοκάκι, στους «συνεργάτες» ύψους 800 € μηνιαίως και στους ασκούμενους  ύψους 534 € το μήνα από τον εργοδότη και το κράτος.
  • καμία απόλυση συναδέλφου μισθωτού, εμμίσθου, με μπλοκάκι κλπ κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων.
  • αποζημίωση στους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω από 20.000 €, ύψους 1.200 € το μήνα.
  • Θέσπιση τώρα του αφορολόγητου ορίου των 12.000 € για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς δικηγόρους.
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας για όλη την διάρκεια της κρίσης.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ την ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ στις 18:30 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην διαμαρτυρία των Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα των επιστημόνων !

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου