Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ: Κατήγγειλαν τη λειτουργία των δικαστηρίων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας

 


Εξορμήσεις πραγματοποίησαν το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων στα Πρωτοδικεία Αθήνας και Πειραιά, καταγγέλλοντας την κυβερνητική απόφαση για μερική λειτουργία των δικαστηρίων χωρίς τη λήψη κανενός ουσιαστικού μέτρου για την προστασία της υγείας. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.


 

Διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και το εισοδήματός τους:

  • Να προσληφθεί εδώ και τώρα μόνιμο προσωπικό δικαστικών υπαλλήλων, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά.
  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα δικαστήρια και να σταματήσει το αίσχος των εργολαβιών. Καθημερινές απολυμάνσεις όλων των χώρων των δικαστηρίων.
  • Μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να υπάρξουν άμεσα μέτρα βελτίωσης της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.
  • Καμία απόλυση, κανένας μισθωτός και ασκούμενος δικηγόρος απλήρωτος.
  • Απαλλαγή (και όχι αναστολή) από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για όσο διάστημα διαρκέσει το lockdown, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Αφορολόγητο όριο, κατάργηση κάθε είδους τελών και χαρατσιών, κατάργηση της προκαταβολής φόρου και άμεση επιστροφή αυτής που  έχει εισπραχθεί.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» στα ΔΣ των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, Α. Αντανασιώτης και Κ. Καρυδάς, από κοινού με τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικαστικών Υπαλλήλων, διακίνησαν την κοινή τους «αφίσα», που με ένα συμβολικό τρόπο καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης και τις ευθύνες της ηγεσίας της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων για την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας.

πηγή https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/242200/katiggeilan-ti-leitoyrgia-ton-dikastirion-horis-oysiastika-metra

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου