Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018



ΚΑΛΕΣΜΑ για μαζική  συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το Π.Α.ΜΕ. την Τετάρτη 28 Νοέμβρη
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η φοροαφαίμαξη διαλύει τα εισοδήματα, οι δικηγόροι με χαμηλά εισοδήματα και χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία απειλούνται τώρα απ' τις  ηλεκτρονικές κατασχέσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή , η απελευθέρωση του επαγγέλματος συνεχίζεται.
Ο πυρήνας , εξάλλου ,  του νόμου Κατρούγκαλου που είναι βαθιά αντιλαϊκός κι έχει καταργήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μένει ανέγγιχτος. Με βάση τον ισχύοντα νόμο, οι  αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί  δικηγόροι κλήθηκαν να πληρώσουν δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές τα τελευταία δύο χρόνια σε συνδυασμό με τη βαριά φορολογία.
Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του ρεαλισμού που τη διακρίνει, διαπίστωσε πως είναι αδύνατο να εισπράξει αυτά που είχε προγραμματίσει, αναπροσαρμόζει λίγο το πρόσθετο χαράτσι για το 2019 και αυτό τολμά, έχει το θράσος να το αποκαλεί μείωση των εισφορών... αφού βάση σύγκρισης είναι η κατάσταση που ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΤΑΝ αν οι εισφορές αυξάνονταν με τον τρόπο που επεδίωκε η κυβέρνηση, αλλά που δεν της βγαίνει γιατί ως γνωστόν «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...».

Δεν υπάρχει «σωτηρία εντός του αντιασφαλιστικού πλαισίου της ανταποδοτικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Ανταποδοτικότητα σημαίνει  ότι χαμηλότερες εισφορές οδηγούν σε μικρότερη σύνταξη και μείωση δικαιωμάτων σε Υγεία - Πρόνοια, και έμμεση παρακίνηση προσανατολισμού  προς επαγγελματικά ταμεία ή ιδιωτικές ασφαλιστικές  εταιρίες.
Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν περιλαμβάνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά προϋποθέτει νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με τα «μεταμνημονιακά» μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.
Εν μέσω όλων αυτών , η ηγεσία και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΘ, η σημερινή και οι προηγούμενες, συμβάλλουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο μας. Θέλουν να ορθώσουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να καλλιεργήσουν την παθητικότητα, το συντεχνιασμό, να αποκρύψουν την έντονη διαστρωμάτωση στο χώρο μας, να αποτρέψουν τη συμπόρευση των δικηγόρων που πλήττονται, με το ταξικό εργατικό κίνημα.
Ανεβάζουμε τον πήχη των  απαιτήσεών μας - Δεν υποκύπτουμε  στην επαναλαμβανόμενη λογική του «μικρότερου κακού» .
Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα από τις δικές μας μορφές συσπείρωσης, σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται.
Διεκδικούμε:
-       Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Αξιοπρεπείς συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους. Ασφαλιστικές εισφορές μόνο για τη σύνταξη που θα καταβάλλονται κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον αυτοαπασχολούμενο, χωρίς κλιμακώσεις και αυξήσεις, με σοβαρή ελάφρυνση των νέων.
-       Κατάργηση της φορολογίας από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
-       Κατάργηση του ΦΠΑ, του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
-       Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και κινητής περιουσίας των αυτοαπασχολούμενων.
-       Πάγωμα των χρεών και διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων στο Δημόσιο, στον ΕΦΚΑ, στις τράπεζες, στη ΔΕΗ.
-       Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
-       Κατάργηση  του καθεστώτος της άσκησης και ένταξή της στο πτυχίο. Κατάργηση των εξετάσεων.
-        Κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων και αξιοπρεπούς μισθού, στο ύψος των αναγκών μας σε μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους.


ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ !

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10 π.μ. στο Άγ. Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου